Eilen hyvin levänneenä lähdimme tutkimaan Kioton kaunista kaupunkia. Ostimme yhden päivän bussikortit jolla liikuimme kaupungilla. Ensin menimme katsomaan temppeliä, jonka nimeä emme tiedä. Temppeli on rakennettu samaan tyyliin kuin kielletty kaupunki Pekingissä. Suuri portti, josta astutaan sisäpihalle ja suuri piha ja pihan perällä varsinainen temppelirakennus. Ei buddhan kuvia, eikä patsaita. Olisikohan kyseessä Shiantolais-luostari, kun näimme valkopukuisia munkkeja. Temppelialueen sivussa, aivan sattumalta löysimme ihanan puutarhan lampineen. Oli mukavaa poiketa puutarhan rauhaan paahtavan auringon poltteelta. Paikka oli nimeltään Shrine Garden ja on alaltaan 30,000 neliökm laaja kaunis . Tyypillinen Meiji ajan tyylinen, alueen tärkein puu on tietysti kirsikka. Kukkimisen aikaan puutarha on varmasti upea, nythän kirsikka on jo kukkinut, joten ihailimme puutarhan haromoniaa.

Tutustuimme myös vanhaan kaupunkiin, siellä tapasimme muutaman geishapukuisen tytön ja kaupungilla myös muutaman vanhemman naisen, jolla oli myös geishan puvut. Lopuksi kävelimme vielä yhden temmppelin luo, jonka nimeä emme tiedä. Käveltyä tuli todella paljon.

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

 

 

 

 

 

 

Meidän Hostellimme on aivan ihana, täällä yöpyy kaikenikäisiä ja monenmaankansalaisia. Olemme antaneet ensimmäisen muumitaulumme yhdelle vastaanottovirkailijalle, josta on kuvakin, Tomo. Hän on sydämmellinen ja puhuu loistavaa englantia. Ritta pongasi jo suomalaispariskunnankin äsken kun haki lisää kahvia. Sängyt ovat todella mukavat ja leveät! Paikka on aivan uusi avannut viime kuussa ovensa. Peace-hostell!

image-normal.jpg

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Shrine Garden, näin harmonista ja kaunista