Tämän päivän päätimme viettää vielä Kiotossa. Huomenna siirrymme Nagoyaan. Ostimme päivän bussilipun ja suuntasimme aamupäivällä Ginkakuji Temppeliin, joka on yksi maailman kulttuuriperintökohde. Paikka on Zen temppeli ja uskomattoman viehättävä polku kiemurteli kaunista puutarhaa. Shogun Yoshimasa vietti koko elämänsä rakentaen tätä puutarhaa ja huvilaa, joka on alueella. Tätä kutsutaan myös nimellä Hopea Pavilijonki. Tähän liittyy tarina, jonka kerron myöhemmin, kun kokoan matkakertomusta.

image-normal.jpgimage-normal.jpgimage-normal.jpgimage-normal.jpg

Seuraavana oli vuorossa Kiyomizu temppeli. Yleensä temppelit on tarkoitettu, vain yhdelle uskonnolle, mutta tämä temppeli on tarkoitettu kaikille uskonnoille. Yli 1000 vuoden ajan pyhiinvaeltajat ovat kiivenneet rinnettä ylös rukoilemaan ja juomaan pyhästä lähteestä vettä. Kiyomzu tarkoittaa puhdasta vettä. Katselimme temppelin verannalta kaunista näkymää Kiotoon.

Kaiken tämän kipeämisen ja bussimatkojen jälkeen hyppäsimme junaan kohti Inaria, siellä kävimme  Fushimi pyhäkössä, joka aivan uskomattoman kaunis paikka. Siellä oli tuhansittain punaisia torii-pylväitä, joihin oli kirjoitettu pylvään lahjoittajan nimi ja lahjoitusaika. Kaikki lahjoittajat ovat kauppiaita ja liikemiehiä ja pyhäkössä palvotaan riisin jumalaa. Inari on suosittu riisin ja saken jumala. meistä kummastakin tämä oli kaikkein vaikuttavinta mitä olemme  tällä matkalla nähneet. Teimme aikamoisen kävelyn alueella, polku nousi kokoajan ylös ja ylös satojen oranssien porttien läpi.