Lomatunnelmaa henkivä kanarialaiskaupunki

Puerto de la Cruz on kaupunki, johon matkattiin jo 1800-luvulla aistimaan idyllistä tunnelmaa. Kaupungin ainutlaatuinen henki on säilynyt nykypäivään asti. Monipuolisesta hotellivalikoimasta löytyy sopiva hotelli niin pienellä budjetilla matkustaville kuin vaikkapa häämatkalaisille.

Rennoista rantalomapäivistä nautitaan César Manriquen suunnittelemilla merivesialtailla ja aallonmurtajan suojaaman rannan tummalla laavahiekalla. Kulttuurinnälkää puolestaan tyydytetään vierailemalla Vanhankaupungin kirkoissa, museoissa ja muissa nähtävyyksissä.  

Puerto de le Cruzin lukuisat ravintolat ovat aitiopaikkoja aidon kanariallaiskaupungin elämän seuraamiseen ja kaupungin yöelämä on saaren vilkkaimpia. 

Lähettyviltä löytyy retkikohteiksi sopivat hedelmällinen Orotavan laakso ja Loro Parquen kasvi- ja eläinpuisto.

Teneriffa on luontoretkeilijöiden ja rantaleijonien paratiisi, katso kaikki kohteemme Teneriffalla.

 

Kohde kuuluu teemoihin
  • Paikalliseen tapaan
  • Hyvään oloon
  • Aikuiseen makuun

 

Teneriffa sopii loistavasti niin aktiivimatkailijalle kuin rentouttavaa rantalomaa etsivälle. Saarella on erinoimaisia patikointireittejä, vesiurheilumahdollisuuksia ja kaunista luontoa. Biitsilomaa kaipaaville rantoja löytyy niin kallioisia, tumma- kuin vaaleahiekkaisiakin. Biletystä kaipaavien kannattaa ottaa suunnaksi Playa de las Americas, Los Cristianos tai Puerto de la Cruz.

Teneriffa on Kanariansaarista suurin, mutta silti hotellin sijainnista riippumatta mihinkään ei ole pitkä matka. Teneriffan luonto on monimuotoista sillä sen muodostavat niin Espanjan korkein vuori, mäntymetsät, banaaniviljelmät kuin aavikoituneet alueet. Melkein ikuisen auringon alla, Teneriffalla, keskilämpötila on noin 22ºC ja ilmasto miellyttävä ympäri vuoden.

Teneriffan suosituin nähtävyys on tulivuori El Teide. Se on 3718 metriä korkea ja täten maailman kolmanneksi korkein tulivuori. Kraaterin alapuolelle pääsee köysiradalla, jonne, välttääkseen jonotusta, kannattaa saapua aikaisin aamulla. Kraaterin reunalle pääsee kävelemään vain kirjallisella luvalla, jonka saa ilmaiseksi kansallispuiston toimistosta.

Luonnon uima-altaat

Teneriffan saarelta löytyy useampi luonnonmukainen uima-allas, jotka ovat muodostuneet tulivuorten purkauksista. Altaat ovat aina auki paitsi jos aallokko on liian kova ja uiminen vaarallista. Suosituimpia altaita ovat Charco del Viento, El Caletón de Garachico, Charco de La Laja sekä Piscinas de Bajamar.

Masca

Masca on pieni kylä, joka sijaitsee saaren luoteisosassa. Tämä noin 100 asukkaan kylä oli vielä muutama vuosi sitten turisteilta piilossa, mutta tänä päivänä se on yksi Teneriffan suosituimmista nähtävyyksistä. Reitti Mascaan on vaikeakulkuinen, mutta maisemat matkalta ja kylästä henkeäsalpaavia ja takuu varmasti vaivan arvoisia. Mascasta pääsee patikoiden Barranco de Mascan rotkoon ja rannalle. Patikointiin kannattaa varata koko päivä, sillä se vie noin kuusi tuntia.

Los Gigantes

600 metrin korkeuteen merestä nousevat kalliot (acatilados) ovat vaikuttava näky Los Gigantesin satamasta. Kallioiden juurella on monia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja sataman ympärillä perheille sopiva uimaranta. Kylässä järjestetään keskiviikko- ja sunnuntaiaamuisin ruoka- ja käsityötoreja, joissa turistit pääsevät ihailemaan paikallista kulttuuria.

Playa de las Teresitas

Teneriffan hienoimpana rantana on pidetty Playa de las Teresitasta, koska sieltä löydät saaren rannoille tyypillisen vulkaanisen hiekan sijaan Saharan autiomaasta kuljetettua valkoista hiekkaa.

Playa de las Teresitas sijaitsee noin 10km Santa Cruzista koilliseen. Rannan lähistöllä on useita ravintoloita ja rannalla järjestetään usein ohjelmaa aina joogasta rantalentopalloon. Kannattaa tietenkin muistaa, että saaren prameimmalle rannalle haluaa yleensä moni muukin.

7) Museo de la Naturaleza y el Hombre

Luonnon ja ihmisen museo Santa Cruzissa avattiin 1997. Siellä on esillä esimerkkejä saaren kasvistosta ja eläimistö, mutta suurin vetonaula on Guancheja, Kanariansaarten ensimmäisiä asukkaita, käsittelevä osuus. Museosta löytyy yli tuhat pääkalloa, kaksi muumiota ja mielenkiintoista tietoa muumioinnista.

8) Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz
Puerto de la Cruz

Saaren vanhin lomakohde ja toiseksi tärkein kaupunki on 32 000 asukkaan Puerto de la Cruz. Kaikkien tapahtumien keskus on Plaza de Charco de los Camarones, katkarapualtaan tori, ja aivan sen ulkopuolella on arkeologinen museo. Plaza de la iglesia  on toinen kaupungille tärkeä tori, jota hallitsee Iglesia de Nuestra Señora de la Peña -kirkko. Puerto de la Cruzista on myös lyhyt matka Loro Parkin eläinpuistoon.

Myös saaren koillisrannalla sijaitseva pääkaupunki Santa Cruz de Tenerife on vierailun arvoinen paikka. Yli 200 000 asukkaan kaupungissa on runsaasti kultturitarjontaa, hyvät ostosmahdollisuudet ja mainio ravintolavalikoima.

Punta de Teno

Punta de Teno sijaitsee Buenavista del Nortessa. Kauniit maisemat täydentävä turkoosi Atlantin valtameri, rannalla säilynyt 1897 rakennettu majakka sekä useat luontopolut, joiden varrella pääsee nauttimaan luonnosta, tarjoavat rauhallisen kokemuksen kaukana turistirysistä. Punta de Tenossa on myös mahdollisuus päästä uimaan pienelle rannalle.

Määränpäässä ei ole ravintoloita tai kauppoja, joten matkaan lähtiessä on hyvä pakata eväät mukaan. Kannattaa ottaa huomioon myös sää, sillä Punta de Tenoon johtava tie on suljettu sateiden aikana ja niiden jälkeen mutavyöryriskin vuoksi.

Valkoinen, veistoksellinen, merenrannalla sijaitseva rakennus muistuttaa hieman kuuluisaa Sydneyn oopperataloa.

Santa Cruz de Tenerifessä sijaitseva, vuonna 2003 valmistunut ooppera talo tarjoaa hienoja kulttuurielämyksiä.

Valkoinen, veistoksellinen, merenrannalla sijaitseva rakennus muistuttaa hieman kuuluisaa Sydneyn oopperataloa, ja onkin muutaman kuvan arvoinen nähtävyys jo itsessään.

Ohjelmistossa on oopperan lisäksi myös sinfoniaorkesterin konsertteja sekä lapsille suunnattuja musiikkiesityksiä.

Teneriffalla ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden. Suomesta matkoja järjestetään Teneriffalle talvikaudella, jolloin siellä tarkenee hyvin, joskin illaksi kannattaa varata pidempää päälle.

Finnair ja Norwegian lentää suoria lentoja Helsingistä Teneriffalle loka-huhtikuussa, lisäksi lomalennoilla pääsee helposti suoraan kohteeseen myös muualta Suomesta. Matkanjärjestäjien valikoimissa on valmismatkoja moneen makuun.