Tämä on seuraava matka ja siitä tarina alkaa helmikuun puolella:

 

Marokko! Matka 5 maailmanperintökohteeseen  - Marrakech-Fes- Volubilis - Meknes - Rabat - Casablanca

Marrakech, jota nimitetään myös "etelän itämaiseksi helmeksi", perustettiin 1000 vuotta sitten ja se on CAsablancan, Fesin ja Rabatin jälkeen Marokon neljänneksi suurin kaupunki. Tämä kuninkaallinen kaupunki oli useuta kertoja Marokon pääkaupunki. Vielä tänäkin päivänä sille oavt tunnusomaisia 20 km pitkät muurit, joissa on 200 tornia ja enemmän kuin tusina portteja. Marrakech on tunnettu vieraavaraisuudestaan sekä toreistaan ja juhlistaan. Myös Marrakechin souk (tori) on yksi Marokon parhaimmistav. Kaupungin keskusta ja vilkas keskipiste on vanhassakaupungissa sijaitseva Djemaa el -Fna-aukio, joka nimettiin manperintökohteeksi.

th?id=OIP.a3tIvGbQ6Zsptt7MPG4BSgHaFj&pid

Fes, tätä vanhinta ja merkittävintä kuninkaallista kaupunkia kutsutaan lisänimellä " itämaiden helmi". Komea kuninkaallinen kaupunki oli monia vuosia sitten Marokon intellektuaalinen keskus, mikä on vieläkin havaittavissa. Korttelissa on lukuisia nähtävyyksiä ja basaarikujia, ja siellä asuu suurin osa kaungin asukkaista. Myös kaupungin uudessa osassa on paljon nähtävää. Sille ovat ominaisia ihanat puutarhat ja siellä sijaistsee kuninkaallinen palatsi kullanhohtoisine portteineen.

Meknes ei ole ainoastaan yksi neljästä kunikaallisesta kaupungista, vaan se kuuluu myös niihin viiteen maailmanperintökohteeseen joita voimme ihastella tämän matkan aikana. Kaupungin sokkeloista medinaa leimaavat vielä nykyäänkin rakennukset, jotka ovat alaviitti-sulttaani Moulay Ismailin ajalta ja joka halusi tehdä Meknesistä yhden maan vaikuttavimmista ja mahtavimmista kuninkaallisista kaupungeista. 40 km pitkän muurin ansiosta lukuisat nähtävyydet ovat säilyneet ja ovat tänä päivänä todistuksena silloisen ajan loistosta. Ennen kaikkea moskeijoiden suuri määrä antoi kaupungille lisänimen " sadan minareetin kaupunki".Jos vanhasta kaupungista poistutaan kuuluyisan Afrikan portin , Bab El Mansourin kaupunginportin kautta tullaan kauppiaiden ja sadunkertojien aukiolle, joka muodostaa jyrkän vastakohdan vanhankaupungin ahtauteen.

souk-1627045_1920.jpg

Rabat, kuninkaallinen kaupunki ja Marokon nykyinen pääkaupunki, joka nimettiin vuonna 2012 UNESCOn maailmanperintökohteeksi, oli jo roomalaisajalla yksi merkittävimmistä kaupungeista. Roomalaisten jälkeen ovat ennen kaikkea ranskalaiset vaikuttaneet suuresti siihen, että Rabat on moderni ja arvostettu pääkaupunki. Se on yksi syy siihen, etää kaupungin kuuluisimmat rakennusmuistomerkit ovat peräisin eri aikakausilta, keskiajalta nykyaikaan. Mutta siten Rabatista kehittyi myös monien vastakohtien kaupunki. Yksi esimerkki siitä on Hassanin torni 1100-luvulta sekä Mohammed V:n mausoleumi 70-luvulta, jotka ovat aivan vierekkäin ja muodostavat hämmästyttävän kontrastin.

marokko-panorama-der-altstadt-von-fes-de