Saavumme pitkän lennon jälkeen  Thaimaan Phuketiin, jossa vietämme ensimmäisen yömme kaupunki- hotellissa. Käymme illalla ostoksilla, pari paitaa isännälle ym. pikku tarviketta matkalle.

5.2 Maanantaina matka kohti Malesiaa alkaa. Lento Kuala Lumpuriin n. 2t. Kierrämme heti kaupunkia ja ymmärrämme, että ollaan varsin siistissä paikassa. Leveät puistomaiset kadut sekä arkkitehtuurisesti länsimaiset talot. Kaikkialla on siistiä. Majoitumme hotelliimme, jossa yövymme 2 yötä. Lähdemmekin jalan tutustumaan kaupunkiin, tuntuu että pitääkin kävellä ensinnäkin pitkän istumisen jälkeen ja että kaikki kaupungin kadut ovat nimeltään jalan, joka tarkoittaa katua. Kieli muutenkin muistuttaa suomenkieltä, mutta kirjaimet ovat eri järjestyksessä. Käymme heti shoppailemassa, kauppoja ja tavaraa riittää, hintakin on  suomalaisittain todella kohtuullinen.  Illallisen jälkeen kaadumme sänkyyn.

1180682.jpg

Kuala Lumpurin kuuluisat kaksoistornit

1180699.jpg

Kieli on kuin suomenkieltä vain kirjaimet on eri järjestyksessä

6.2 Aloitamme päivän tutustumalla kaupungin nähtävyyksiin, vierailemme Malesian kansallismuseossa, pysähdymme Lake Gardensin alueella sekä itsenäisyyden aukiolla eli  Dataran Merdekalla,  Vierailimme myöskin moskeijassa, johon  meidän vääräuskoisten oli pukeuduttava kaapuun ja huiviin, siltikään emme saaneet astua moskeijaan sisään, vaan kurkistelimme ovelta. Kävimme myöskin tutustumassa vanhaan rautatieasemaan. Kävimme kuvaamassa Petronasin kaksoistornit  ja myös paikan josta Kuala Lumpur on saanut alkunsa. Iltapäivän vietimme jälleen kaupungilla ostoksilla. Poikkesimme illalla, kun olimme matkalla kiinalaiseen kaupunginosaan  iltamarkkinoille, Mahammariammanin hindutemppeliin. Kiinalaismarkkinoilla riitti tavaraa piraattikopiotuotteita laidasta laitaan, meitä varoiteltiin ostamasta levyjä ja pelejä, jotka tulli voi takavarikoida. Siellä tinkimistaitoa todella kysytään. Illallisella olimme ravintolassa, josta oli upea näkymä valaistuille kaksoistorneille ja ohjelmassa myös perinteisiä Malesialaisia kansantansseja.

1180704.jpg

Kuala Lumpur kaupungin rakentaminen alkoi  aikanaan tästä

1180710.jpg

Kaksoitornit ja Tv-torni

1180725.jpg

Kari löytää joka maasta automuseon

7.2 Suuntaamme matkamme kohti Cameron Highlandsia. Vierailemme matkan varrella tinatehtaalla, josta Malesia on tunnettu. Sitten jatkamme kohti Batu-luolia, sinne olikin kiivettävää,272 porrasta 30 asteen helteessä, vettä kului ja piti aina huilatakin välitasanteilla ennen loppuhuipennusta.Luola oli aika sotkuisessa kunnossa, siellä oli juuri ollut hiljan ollut Hindujen Thaipusam-juhla, joka on sadomasokistinen aika kammottava tapahtuma. Se kerää aina valtavan väkimäärän Malesian hinduja paikalle. Temppeli alue on aika huikea ja näköala upea Kuala Lumpuriin. Pieni huilaus  Lata Iskandarin vesiputouksilla. Matkalla pysähdyimme myös erään alkuperäisheimon asuitalolla, jossa saimme kokeilla nuolilla ampumista puhaltamalla. Maisemat ylängöllä ovat huikeat, upeat teeviljelmät jatkuvat silmänkantamattomiin. Saavumme StawberryResort Park- hotelliin, maisemat muistuttavat  kuin olisi Sveitsin maisemissa, rakennustyylikin muistuttaa Sveitsiläistä rakennustyyliä.

1180718.jpg

 Tinaa, tämä on ollut Malesian rahaa joskus

1180723.jpg

Guinnesin ennätysten kirjassa maailman suurin tinatuoppi, ei ihan taitais jaksaa juoda tuopillista

1180732.jpg

 Batu-luolan 272 rappusta

8.2 Tutustumme Cameron Highlandsiin ja paikalliseen teenviljelyyn Bonh´n teetehtaaseen, siellä näemme miten  teen  eri valmistusprosessit  sujuvat ja maistelemma paikallista teetä. Siellä on myös mahdollista ostaa eri tee laatuja. Käymme perhosfarmilla, jossa näemme kaikki Malesiassa elävät hyönteis- ym muut  lajit. Perhosfarmia esittelee varsin persoonallinen kaveri Sri Lankasta, jolle tuntuu kaikki ötökät olevan henki ja elämä. Käymme myös tutustumassa paikallisiin hedelmä markkinoihin, ostamme mansikoita ja muita hedelmiä joita täällä varsin paljon viljellään. Mansikat viljellään  ilmassa roikkuvissa muoviputkissa, joiden sisällä on multaa. Mansikoiden maku ei ole sama kuin meillä, mutta kyllä ne silti hyviltä maistuivat.

1180733.jpg

Teeviljelmä Cameronin ylängöllä

9.2 Aloitamme laskeutumisen subtrooppiselta alueelta jälleen takaisin trooppiselle alueelle. Matka kohti Penangin saarta alkaa. Matkalla poiketaan Perakin osavaltiossa, jossa on  Malesian kiinnostavin luolatemppeli. Portaat johtavat luolaan, jonka oviaukko on koristeltu kiinalaisin kirjainmerkein. Sisällä luolassa on valtava kullattu Buddha, mutta merkittävämpiä ovat seinämaalaukset. Portaat johtavat luolasta ylös ja ulos vuoren päälle, josta on aika huikeat näkymät Ipohin ympäristön vuorille. Poikkeamme vielä osavaltion kuninkaallisessa kaupungissa- Kuala Kangsarissa, kuninkaan linnaa kuvaamme ulkopuolelta ja näemme upean moskeijan. Ruuhkat ovat melkoiset Penangiin johtavalla sillalla, sillä on perjantai ja Malesialaiset matkustavat Penangille viikonloppua viettämään. Saavumme illansuussa hotelliimme.

1180735.jpg

Perak Tongin luolatemppeli seinämaalauksineen

10.2. Aloitamme saareen tutustumisen vierailemalla kasvitieteellisessä puutarhassa. Sitten näemme maailman kolmanneksi suurimman makaavan Budhan Wat Chaya Mangkalaramin budhatemppelissä.

Kalastajakylässä törmääme valtavaan leguaaniin, joka makailee laiturin alla.Kokeilemme riksa-ajelua Georgetawnin kujilla.  Hämmästyttävintä saarella on paljon tyhjiä ja vähän ränsistymässä olevia taloja ja kuitenkin koko ajan rakennetaan uusia hienoja vastaavanlaisia taloja. Kukaan ei halua ostaa vanhoja taloja kun luullaan, että niissä on pahoja kuolleiden ihmisten henkiä. Rakennustyyli on kaunis, talot ovat poikkeuksellisen kauniinvärisiä.

Poikkeamme myös Khoo Kong Si kiinalaisen klaanin talolla. Illallinen intialaisravintolassa, ruoka syödään banaaninlehdiltä ja on todella maittavaa.

1180737.jpg

Ruuhkaa Penangin saarelle perjantaina

1180738.jpg

Alhaalla avautuu George tawn

1180739.jpg

Maailman kolmanneksi suurin makaava Buddha

1180740.jpg

Päivän horoskooppia lukemassa naga käärmeen edessä

11.2 Malesia kiertomatkamme alkaa olla lopuillaan ja matka kohti Phukettia alkaa. Ensin lento kohti Kuala Lumpuria ja sitten koneen vaihto ja kohti Phukettia.  Phuketissa matkaamme Kata Beachille viikon lomalle aurinkoon, jossa sulattelemme matkamme kohokohtia ja nautimme auringosta  ja merestä.

Malesiaan haluamme vielä palata, maassa kaikki toimi, siellä on ystävällisä ihmisiä, ruoka on hyvää ja kaikkialla on puhdasta . Hotellit hyviä ja siistejä. Ensi vuonna uudestaan...

Maailmanmatkalaiset Arja ja Kari

 

1180743.jpg

Rantaloma-viikko Phuketissa.