Matka tehty ja jälleen ollaan kotona! Lento oli pitkä. Ensin Kuala Lumpurista Frankfurtiin 13 tuntia ja Frankfurtissa 4,5 tunnin odottelu Finnairin koneen lähtöön. Onneksi Malesian Airlinesin koneissa on mukava matkustaa, tilaa on enemmän kuin turistilennoilla ja ruokaa tarjotaan jatkuvasti. Lähtömme oli puolenyön aikaan paikallista aikaa. Ensin tajoiltiin suolapähkinöitä ja tuoremehua ja ennekuin tunti oli lennetty niin olikin ilta-aterian vuoro 3 ruokalajin vaihtoehdot, kanaa ja riisiä, kunnon pihvi ja vielä joku kolmas jota nyt en muista. Ruoka syödään myös oikeilla välineillä, ei millään muovisilla välineillä niikuin Finnairilla. Aina on tarjolla jälkiruokaa, hedelmäsalaattia ja usein myös kakkua ja kahvi tai tee. No, lento meni mukavasti heti ruokailun jälkeen sammuivat valot ja ihmiset saivat nukkua rauhassa, lentoemännät liikuivat äänettömästi käytävillä ja huolehtivat ihmisten hyvinvoinnista, tuoden välillä tuoremehu -ja vesitarjottimia. Nukuin koneessa niinhyvin kuin nyt lentokoneessa vain voi nukkua useamman tunnin. Kaikkiaan noin 6 tuntia, välillä heräten asentoa korjaamaan. Karikin nukkui vieressä puhisten. Matkamme jatkui pimeässä, sillä matkasimme yötä kohti. Jossain vaiheessa yöllä tuotiin välipalaa, eli sulatejuustoa ja voileipäkeksejä ja kakkua ja tuoremehua!! Yksinkertaisesti en jaksanut sitä syödä. Kari söi hyvällä ruokahalulla ja taas jatkettiin unia. Koneen arvioitu laskeutuminen oli  5.45 paikallista aikaa Frankfurtiin ja vielä noin 2 tuntia ennen laskeutumista tuotiin aamiainen ja siinäkin oli useampi vaihtoehto erilaisia munakkaita. Kone laskeutui ajallaan.

  Meillä ei ollut mitään kiirettä Finnairin jatkolennolle. Mietimme miten aikaa kuluttaisimme! Finnairin virkailija saapui noi 2,5 tuntia ennen koneen lähtöa ja kirjauduimme jo sisään Finnairin puolelle, kun tajusimme ettei sillä käytävällä ole kuin yksi vaivainen kauppa. Ei muuta kuin takaisin ulos ja junalla seuraavaan halliin joka oli täynnä kauppoja, Kuinka ollakkaan se on täynnä erilaisia putiikkeja, joita olimme jo Kuala Lumpurissa nähneet ihan  riittämiin ja sitä paitsi hinnat ihan pilvissä Kuala Lumpurin kauppoihin verrattuna. Palasimme sitten takaisin uudelleen turvatarkastuksen kautta Finnairin puolelle. Teimme pienen sightseen kierroksen Frankfurtin kentällä. Olimme siellä toki joskus ennekin seikkailleet.

No, nyt Finnairin kone pääsi lähtemään ajallaan ja oli kiva kun oli päivän tuoreet uutiset Hesarin ja lauantain iltalehden muodossa meitä odottamassa. Lounaaksi tarjoiltiin perunamuusia ja lihapullia, ruisleipää! Kyllä täytyy sanoa, että maistui hyvältä pitkästä aikaa, vaikka ruoka olikin todella hyvää aasialaisittainkin. Lento-aika 2.45 tuntia. Olimme vihdoin Suomen kamaralla ja laukutkin tulivat nopeasti ulos hihnalta. Pieni pelko aina,kun laukut menevät koneenvaihdon kautta, tulevatko perille!  Kaikki matkan järjestelyt ovat sujuneet todella upeasti! Teimme ns. räätälöidyn omatoimimatkan. Liput ja hotellit katselimme netiltä valmiiksi Helin matkatoimiston sivuilta, josta sitten järjestelyt tehtiin. Emme tilanneet mitään retkiä valmiiksi, vaan otimme ne paikanpäällä. Kun meitä oltiin vastassa saimme kirjekuoren, jossa oli nippu erilaisia retkiä, joista sitten poimimme meille sopivat retket. Nämä retkijärjetelyt suijuivat aina moittetta ja meitä pidetiin todella hyvää huolta. PASIFIC WORLD DESTINATION EAST oli Helin matkatoimiston yhteityökumppani. He olivat käytettävissämme käytännöllisesti katsoen ympäri vuorokauden. Erityisen kiitoksen saa Nicole Van Straaten, jota kävimme myös toimistolla tapaamassa Kota Kinabalussa, hänelle lupasimme lähettää sähköpostilla kuvia Oranki-ja nenäapinoista, hänen pyynnöstään. No niin tämä matka on takana ja ei kun uutta matkaa suunnitelemaan!!!  Terv. Arja ja Kari. 

1283741.jpg

Kyllä on haikea olo kun loma loppuu

1283759.jpg

Kari aina bongailee autoja, tämä on Frankfurtin kentällä kuvattu