Edellisen retkipäivän jälkeen vietimme kiireettömän päivän. Nukkuimme pitkään ja lähdimme kävelemään Splitin keskustaan. Hotelliltamme on kaksi reittiä kaupunkiin. Toinen menee merenrantaa pitkin, jossa voi käydä vaikka uimassa ja sitten ihan katuja pitkin. Matkaa on noin 4km, rantaa pitkin on aivan ihana kävellä. Meri ja tuuli ja ihanat uimarannat ovat rantareitillä, sitä pitkin kävelemme kaupunkiin ja takaisin toista reittiä.

Splitissä on myös  ihana vanha kaupunki, jonka kujat ovat pieniä kauppoja täynnä. Upeita toreja on useita, jotka ovat täynnä pieniä ravintoloita. Ruoka on hyvää ja edullista meidän hintoihin verrattuna. 

Historiasta kerron sitten myöhemmin. Hotellimme lähellä on kaupungin paras ranta, siitä lähdemme aina rantakävelyllemme. Olemme kahlanneet meressä ja rohkeimmat jo uineetkin. Vesi ei ole kylmää. Rantaa pitkin todella kulkee mukava reitti aivan kaupunkiin asti. Eilen oli melkoinen tuuli ja meri pauhasi. Saimme melkoiset tyrskyt kuvattua kun vesi löi rantaa vasten. Rantapolulta saa poiketa milloin haluaa, rappusia on vähän matkan välein. Lähempänä kaupunkia on pieniä ravintoloita rannalla.

Meidän suosikkimme kaupungissa on rantabulevardi johon ei autot pääse. Se on täynnä ravintoloita, joissa on aurinkosuojat siinä on kiva istuskella ja katsella merta ja ihmisiä. Todella viihtyisä paikka, sen vieressä on vanhakaupunki ja kaikki parhaat ostospaikat aivan lähituntumassa.