Päätimme lähteä pienelle lomalle. Koiraperheen lisäyksen vuoski olemme pitäneet taukoa matkailusta

Matka Turkkiin häämöttää, ja meno alkaa kutkuttamaan. Kierrämme Turkin Rivieraa 8 päivää. Turkissa en ole vielä käynytkään, vaikka lento ei ole pitkä. Nyt saan sitten ensikosketuksen Turkkiin. Lennämme Antalyaan ja sieltä matkaamme Kmerin alueelle, jossa olemme 2yötä. Teemme puolipäiväretken Phaselikseen ja ympäristöön.Kemerin lähettyvillä sijaitsee Phaselis, joka oli aikanaan yksi Turkin Rivieran alueen tärkeimmistä kauppakaupungeista. Kuljemme  halki raunioiden, tutustumme kylpylän jäänteisiin sekä teatteriin ja suureen antiikinaikaiseen merkittävään satamaan.

Retki upeiden Taurusvuorten halki maailmankuuluun ”puuvillalinnaan” Pamukkaleen – paikkaan, jonka nimi on kaikkien Turkin ystävien huulilla. Pamukkalesta löytyy upea geologinen nähtävyys, jonka vitivalkoisuudesta sen puuvillalinnaa tarkoittava nimi tulee.
Lämmin vesi on huuhdellut aluetta kautta aikojen putousmaisesti ja luonut henkeäsalpaavan kivimuodostelman, joka ei suotta saanut Unescon maailmanperinnön asemaa vuonna 1988. Tutustumme Hierapoliin kaupungin raunioihin, jotka sijaitsevat kalkkikivialueen yläpuolella. Retken jälkeen pääset rentoutumaan kylpylähotellissa.

Vierailemme n. 1 200 metrin korkeudessa alueelle tyypillisessä mattokylässä, jossa näet kangaspuita ja väriastioita, jotka kertovat omaa tarinaansa yhdestä Turkin vanhimmista käsityötaiteen lajeista.
Havaintoesityksen avulla pääset seuraamaan, kuinka villaa ja silkkiä kehrätään, värjätään ja solmitaan ja miten maailmankuulut turkkilaiset matot syntyvät. Valmiiden mattojen mallien ja värien monipuolisuus lumoaa ja saat myös katsauksen maalaiselämän sosiaalisiin näkökulmiin. Lopuksi jatkamme matkaamme Turkin Rivieralle.  Ja siellä vietämme pari rantalomapäivää.

Pamukkale_Travertenler-normal.jpg

Kaunis ja upea Pamukkale!