Matkamme lähenee ja tietynlainen kihelmöinti alkaa. On mukavaa kun kaikki on vielä edessä. Olemme lukeneet tietoa kirjoista,
meillä on kaksi Vietnam kirjaa, pienen kommelluksen takia, molemmat ostimme oman. Onneksi  eri kirjat, eiköhän niistä löydy tietoa alueista joihin olemme menossa.
Vienam Seuran sivuilta kopion seuraavan vinkin:
Ravintoloita
Hanoi

Huong Lien, 36 Le Van Huu


Huong Lien on erinomainen paikka, jos haluat päästä perille aidosta vietnamilaisesta lounaasta. Tilaa itsellesi ja ystävillesi kullekin yksi bun cha, kuuluisa hanoilainen ruokalaji, joka on parhaimmillaan parempaa kuin osaat kuvitella.

Bun cha on yhtä kuin lautasellinen keitettyjä riisinuudeleita tarjoiltuna rapeaksi grillattujen possunlihasuikaleiden kanssa. Ennen paistamista liha on marinoitu sokeri-kalakastikeseoksessa, joka nopeasti kuumennettu pannulla ja jäähtymisen jälkeen seokseen on lisätty tuoretta valkosipulia, shalottisipulia, sokeria ja kalakastiketta. Koko komeus tarjoillaan liemessä, johon on lisätty pikkelsöityjä vihanneksia ja kyytipojaksi tarjotaan tuoreita ituja, salaatinlehtiä, korianteria, minttua, basilikaa sekä ”chives”.

Ulkoiselta olemukseltaan ravintola on erittäin vaatimaton. Katutason ravintolatilat avautuvat tyypilliseen vietnamilaiseen tapaan suoraan kadulle. Toisessa kerroksessa on lisää pöytiä, mutta keskustelu toisessa kerroksessa vaatii pahimpaan lounasaikaan melkoista volyymin käyttöä. Paikka on paikallisten suosiossa eikä aivan syyttä. Ja mikä parasta, tästä ei lompakkosi juuri kevene. Kolmen hengen bun cha virvokkeineen maksaa ainoastaan 190 000 dongia eli hieman yli 7 euroa (6/08).

Hoa Sua koulutusravintola (Nha hang thuc hanh Hoa Sua), 28A Ha Hoi, Hoan Kiem district

Tämä ravintola kannattaa sisällyttää listalle jo siitä syystä, että kyseessä on voittoa tavoittelemattoman yhdistyksen koulutusravintola, jonka perusajatuksena on tarjota koulutusta ja työtä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille.

Ravintola on kapean kujan päässä ja näin melko suojassa liikenteen melulta, mutta samalla myös muutaman mutkan takana. Listalta löytyy niin vietnamilaisia kuin ranskalaisia ruokia. Kannattaa kokeilla esim. valmista lounasvaihtoehtoa, jossa on vietnamilaisia kevätrullia kalakastikkeen kera, riisiä, keitettyä kaalia, sokeroituja ja paistettuja porsaanlihapaloja sekä lopuksi kevyt aterian päättävä keitto, jossa on ohuita possunlihasuikaleita paikallisten vihannesten kera. Kahden hengen lounas juomineen maksaa 225 000 dongia eli vajaat 9 euroa (6/08). Täällä kannattaa testata myös listalta löytyvä ”custard-apple and mango” shake, jos et ole sitä vielä muualla ehtinyt maistamaan. Ravintolan ruokalistat ovat ranskaksi ja englanniksi.
Lue lisää koulusta ja sen ylläpitämistä ravintoloista ja kahviloista: www.hoasuaschool.com

Highway4, 5 Hang Tre, Hoan Kiem district

Tämä on ravintola, jota ei kannata jättää väliin. Se tarjoaa ideaalit puitteet pitkälle illalle hyvässä seurassa. Nouse ravintolan toiseen kerrokseen ja nauti monen ruokalajin illallinen matalalta bambupöydältä ruohotyynyillä istuen (minihameessa joudut istuma-asennon kanssa vaikeuksiin). Tilaa ainakin näitä: ravintolan erikoisuutta kissakalakevätkääryleitä (catfish spring rolls), Son La –provinssin thai-vähemmistön savustettua porsasta, papaija- tai banaaninkukkasalaattia naudanlihalla tai ilman sekä kyytipojaksi ravintolan omaa tuotantoa olevaa Son Tinh –likööriä. Voit valita yrteillä tai hedelmillä maustetun liköörin tai sen maustamattoman version. Ja jos kokeilun jälkeen miellyt joihinkin tarjolla olevista vaihtoehdoista, voit ostaa katutasosta mukaasi tuliaispullon kotiin viemisiksi. Ja jos nämä ehdotukset eivät sytytä, valitse omat suosikkisi ravintolan loputtomalta ruokalistalta http://highway4.com Ja jotta muistaisit olevasi Aasiassa, ruokalista on järjestetty maan, veden, taivaan ja vuorielementtien mukaisesti. Siivekkäitä kannattaa siis hakea Taivaan alta ja sammakon koipia Vedestä. Ravintolan hinta-laatusuhde on erinomainen.

Hai San Ngon, 199A Pho Nghi Tam

Näitä on kiva etukäteen katsella, josko vaikka tulisi kokeitua näitä paikkoja, nam, nam.