Taas on edessä loma mitä odottaa..

Kuvahaun tulos haulle santorini

Kuvahaun tulos haulle santorini

Loma Santorinilla on kuin hyppäisi keskelle kauneinta postikorttia. Santorinin rinteisiin rakennetut kylät, niiden paikalliset ihmiset ja elämää syleilevät tavernat ovat omiaan romanttisempaankin aikuisten lomaan. Santorinille suunnataankin silloin, kun lomalta halutaan jotakin aivan erityistä.

Valkoisten talojen pilkuttamat omaleimaiset maisemat muotoili muinoin purkautunut tulivuori, joka upotti osan saaresta Egeanmeren siniseen syliin. Samalla syntyi legenda kadonneesta Atlantiksesta, onnellisten saaresta.

Santorinin matkat vievät kyliin, joista jokaisessa on omanlaisensa tunnelma. Länsirannikon idyllinen Imerovigli reunustaa amfiteatterin lailla kalderaa, meren nielaisemaa kraatteria. Romanttinen Oía on tunnettu maailman kauneimmista auringonlaskuistaan. Tasaisemmalla itärannikolla Kamari ja Perissa ovat saaren vilkkaimpia lomapaikkoja. Laadukkaat hotellit ja tuliperäisestä menneisyydestä muistuttavat laavahiekkaiset rannat luovat ikimuistoisia kokemuksia.

Pääkaupunki Fira on saaren keskus, jossa tehdään parhaat ostokset ja nautitaan illallista mykistävän kauniiden maisemien ravintoloissa.

Saaren länsirannikko on vuoristoinen ja kohoaa merestä jyrkkänä, uloimman puolen itärannikko taas on tasaisempaa ja sitä reunustavat mustan laavahiekan peittämät rannat. Santorini on saanut dramaattisen muotonsa tuhansia vuosia sitten tapahtuneen valtavan tulivuorenpurkauksen seurauksena. Silloin muodostui myös kaldera, syvä laguuni, jota ympäröivät vaakasuorana vedestä nousevat kallioseinämät. Santorinista tekevät ainutlaatuisen sen maisemat, kiinnostava historia, minolaiselta ajalta periytyvät arkeologiset kohteet sekä jylhissä maisemissa kohoavat kauniit, valkoiset kylät.